تاریخ انتشارسه شنبه ۹ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۲
کد مطلب : ۴۸۱۲۴۹
آمارهای صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد ایران در رده‌بندی کشورهای جهان از نظر رشد اقتصادی ۱۰ پله صعود کرده است.
۰
plusresetminus
صعود ۱۰ پله‌ای ایران در رده‌بندی رشد اقتصادی ۱۹۱ کشور جهان
به گزارش بلاغ، صندوق بین‌المللی پول در گزارشی موسوم به چشم‌انداز اقتصادی جهان آمار برآوردی خود از رشد اقتصادی ۱۹۱ کشور جهان در سال ۲۰۲۳ را منتشر کرده و از بهبود قابل توجه جایگاه ایران در رده‌بندی جهانی از این نظر خبر داده است.

این نهاد بین‌المللی رشد اقتصادی دو و ۹۷ صدم درصدی را برای ایران در سال جاری میلادی برآورد کرده است که بیشتر از ۱۰۱ کشور جهان است.

ایران در سال ۲۰۲۳ رتبه ۹۰ را در رده‌بندی جهانی رشد اقتصادی به‌دست آورده است. این کشور در سال ۲۰۲۲ در جایگاه ۱۰۰جهان از نظر رشد اقتصادی قرار گرفته بود که بدین ترتیب توانسته ۱۰ کشور جهان را پشت سر بگذارد و در جایگاه بالاتری در رده‌بندی جهانی کشورها از نظر رشد اقتصادی قرار گیرد.

از جمله کشورهایی که ایران پشت سر گذاشته و در سال ۲۰۲۳ بالاتر از آنها قرار گرفته است عبارتند از انگلیس، هلند، مجارستان، رومانی، جمهوری آذربایجان، و بوسنی و هرزگوین.

انگلیس با رشد اقتصادی ۴۸ صدم درصدی در جایگاه ۱۷۱ جهان از نظر رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۳ قرار گرفته است. آمریکا نیز با رشد دو درصدی جایگاهی بهتر از ۱۲۵ به‌دست نیاورده است. فرانسه با رشد اقتصادی ۹۵ صدم درصدی رتبه ۱۵۸ و آلمان با رشد منفی ۵۳ صدم درصدی جایگاه ۱۸۱ را به خود اختصاص داده‌اند.

برخی کشورهای دیگر که رشد اقتصادی کمتری نسبت به ایران در سال ۲۰۲۳ دارند عبارتند از: بحرین، اردن، یونان، قطر، اسپانیا، روسیه، ژاپن، سوئیس، عربستان و عراق.

ماکائو با رشد ۷۴ و هفت دهم درصدی در رتبه نخست جهان از نظر رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۳ قرار گرفته است و گویان با ۳۸ و چهار دهم درصد و لیبی با ۱۲ و ۵۴ صدم درصد به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم را از این نظر به خود اختصاص داده‌اند.

بر اساس این گزارش ۱۸ کشور از جمله عراق با رشد منفی در سال جاری مواجه هستند. رشد اقتصادی عراق در این سال منفی دو و ۷۲ صدم درصد و کویت منفی شش دهم درصد برآورد شده است.

سودان با رشد منفی ۱۸ درصدی در رتبه آخر رده‌بندی جهانی از نظر رشد اقتصادی قرار گرفته است.

گفتنی است اقتصاد ایران شرایط رکود تورمی دهه ۹۰ را با رشد میانگین هشت دهم درصدی در این دهه پشت سر گذاشت، اما دولت سیزدهم با عبور دادن کشور از این وضعیت، توانست در سال ۱۴۰۰ رشد ۴.۴ درصد و سال ۱۴۰۱ رشد چهار درصدی را ثبت کند. جدیدترین آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار هم از رشد اقتصادی مثبت کشور حکایت از دارد.

بر اساس محاسبات مقدماتی اداره حساب‌های اقتصادی بانک مرکزی، تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه (به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۵) در سه‌ماهه اول سال ۱۴۰۲ به رقم ۳۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با سه ‌ماهه اول سال ۱۴۰۱، به میزان شش و دو دهم درصد رشد داشته است. همچنین رشد اقتصادی بدون نفت طی دوره مذکور معادل پنج و دو دهم درصد بوده است. مقایسه ارقام سال جاری با رشد اقتصادی سه ماهه نخست سال ۱۴۰۱ نشان از افزایش بیش از سه برابری رشد اقتصادی کشور دارد.

همچنین بر اساس آخرین نتایج حساب‌های ملی فصلی مرکز آمار ایران، محصول ناخالص داخلی به قیمت ثابت سال ١٣٩٠ در سه ماهه اول سال ١٤٠٢‌، به رقم ٢١٤٤ هزار میلیارد ریال با نفت و ١٨١٨ هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است، که نشان از رشد هفت و ۹ دهم درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و شش و یک دهم درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت در فصل بهار سال ١٤٠٢ دارد. بدین ترتیب در هفت فصل عملکرد دولت سیزدهم رشد اقتصادی کشور به طور متوسط چهار و هشت دهم درصد بوده است.

گفتنی است بانک جهانی هم مهرماه در جدیدترین گزارش خود رشد چهار و یک دهم درصدی را برای اقتصاد ایران در سال جاری پیش‌بینی کرد که بیش از دو برابر متوسط منطقه غرب آسیا و شمال آفریقاست.

انتهای پیام/
منبع : تسنیم
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

چشم زخم؛ خرافات یا حقیقت؟
يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
تاخیر در انتصابات، خسارتی جبران‌ناپذیر
شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
برنامه ملی سلامت خانواده زیر ذره‌بین
يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷
شهید شیرودی، مالک اشتر دفاع مقدس
شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۱
پرستاران سر دو راهی خانه‌نشینی و تغییر شغل
سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۳