تاریخ انتشاريکشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۱
کد مطلب : ۳۶۰۷۰۱
تهران – ایرنا – سران گروه هفت کشور صنعتی جهان موسوم به «جی هفت» (G7) روز شنبه در پایان نشست خود در کِبِک کانادا، با صدور بیانیه‌ای مشترک، بر تداوم روند صلح‌آمیز برنامه هسته ای ایران تاکید کردند.
۰
plusresetminus
به گزارش بلاغ،به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، در این بیانیه که به امضای همه سران این کشورها رسیده، آمده است: متعهد به حصول اطمینان دائمی از ادامه روند صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران مطابق با الزامات بین‌المللی و تعهد این کشور به عدم طلب، توسعه و مالکیت سلاح هسته‌ای هستیم.
این بیانیه با اشاره به این که هرگونه پشتیبانی و حمایت مالی کشورها از تروریسم را محکوم می کند، می‌افزاید: از ایران می‌خواهیم که از طریق مشارکت در تلاش‌ها برای مبارزه با تروریسم و دستیابی به راه‌حل‌های سیاسی، آشتی و صلح در منطقه، نقشی سازنده ایفا کند.
«جی هفت» در بخش دیگری از این بیانیه به مسکو تاخته و آورده است: از روسیه می‌خواهیم که رفتارهای ثبات‌زدا، اقدام برای تضعیف نظام‌های دمکراتیک و حمایت خود از رژیم سوریه را متوقف کند.
بیانیه می‌افزاید: ما حمله با عامل اعصاب متعلق به طبقه‌بندی نظامی در سالزبری انگلیس را محکوم کرده و با ارزیابی دولت این کشور موافق و هم‌عقیده‌ایم که به احتمال زیاد، فدراسیون روسیه مسئول این حمله بوده است و نیز هیچ توضیح موجه دیگری برای این واقعه وجود ندارد.
سران کشورهای عضو این گروه در عین حال تاکید کرده‌اند که به «تعامل با روسیه در رسیدگی به بحران‌های منطقه‌ای و چالش ‌های جهانی، مطابق با منافع خود» ادامه خواهند داد.
کانادا، ژاپن و کشورهای اروپایی گروه هفت در بخش دیگری از بیانیه مشترک اذعان داشتند که نتوانستند درخصوص مسئله آب و هوایی با آمریکا به توافق برسند.
جی هفت همچنین در اشاره ای ضمنی به تصمیم دولت آمریکا برای وضع تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم که به اقدام مشابه دیگر کشورها انجامید، «حمایت‌گرایی» را که نقطه مقابل تجارت آزاد است، محکوم کرده و وعده «تداوم مبارزه» با این سیاست را داده است.
نشست دو روزه سران جی هفت متشکل از آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و کانادا ، روز شنبه به کار خود پایان داد.
تصمیم های یکجانبه و جنجالی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در هفته های گذشته از جمله افزایش تعرفه های تجاری و خروج از برجام، نشست روزهای جمعه و شنبه در کِبِک کانادا را به شدت تحت تاثیر قرار داد.
ترامپ 5 ساعت قل از پایان اجلاس ، کانادا را ترک کرد.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

کتاب و کتابت از نـگاه قـرآن
دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۸
چشم زخم؛ خرافات یا حقیقت؟
يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
برنامه ملی سلامت خانواده زیر ذره‌بین
يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷
شهید شیرودی، مالک اشتر دفاع مقدس
شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۱
پرستاران سر دو راهی خانه‌نشینی و تغییر شغل
سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۳