تاریخ انتشارپنجشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۵
کد مطلب : ۲۹۱۸۶۷
کارگردان بابلی گفت: یک هنرمند زمانی می‌تواند هنرمند سیاسی باشد که یک جریان فرهنگی را با سیاستی که دارد اشتباه نگیرد، هنرمند سیاسی صرفا به یک معنی حمایت از یک حزب و جناح نیست.
۰
plusresetminus
به گزارش بلاغ به نقل از بابل نوین، آخرین لحظه‌های بازار داغ انتخابات است و همه افراد به‌ نوعی درگیر انتخابات و بازی‌های سیاسی جناح‌های مختلف هستند اما در این میان فعالیت برخی افراد و طرفداران مانند افراد مشهور و هنرمندان بیشتر به چشم می‌آید.

محمدهانی خیر‌الله‌پور کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم‌شناسی، کارگردان تئاتر و هنرمند بابلی در گفت‎و‌گو با خبرنگار بابل‌نوین به تبیین عبارت «هنرمند سیاسی» پرداخت و اظهار کرد: ممکن است این سوال مطرح باشد که آیا هنرمند می‌تواند وامدار جناح سیاسی و یا حزب خاصی باشد و یا به عبارتی هنرمند سیاسی باشد، با توجه به مفهوم آزادی بیان و دموکراسی باید بگوییم بله می‌تواند.

وی افزود: ولی در اینجا یک نکته مطرح می‌شود که ما فقط از یک بعد به هنرمند نگاه کردیم و آن هم بعد حقیقی هنرمند است ولی باید توجه کنیم که هنرمند صرفا دارای یک بُعد و تک‌وجهی نیست، هنرمند مثل یک شخصیت حقوقی است که سهامداران زیادی دارد و آن سهامدران، طرفداران و مخاطبانش است.

این هنرمند با تاکید بر لزوم توجه به نظر مخاطبان خاطرنشان کرد: این هنرمندان مخاطبانی با سلیقه‌های متعدد دارند اما آیا درست است که هنرمندان سلایق آنان را نادیده بگیرند و تنها به قشر خاصی توجه کنند، آیا این اتفاق از لحاظ اخلاقی درست است؟

وی ادامه داد: عده‌ای معتقدند هنرمند باید سیاسی باشد و بیان می‌کنند هنر باید همراه و همسو با سیاست باشد زیرا شعرا، بازیگران و به طور کل هنرمندان جریان انقلاب را ایجاد کردند اما آیا برای سیاسی بودن فقط باید یک جناح و حزب خاصی را برجسته کرد؟

این هنرمند بابلی بیان کرد: یک هنرمند زمانی می‌تواند هنرمند سیاسی باشد که یک جریان فرهنگی را با سیاستی که دارد اشتباه نگیرد، هنرمند سیاسی صرفا به یک معنی حمایت از یک حزب و جناح نیست، این هنرمند با سیاست‌هایی که در نظر می‌گیرد یک جریان فرهنگی را در یک جامعه رهبری می‌کند و این جریان فرهنگی می‌تواند یک انقلاب فرهنگی، یک حرکت بزرگ فرهنگی باشد که مغایرتی با اندیشه‌های آن فرهنگ نداشته باشد.

وی افزود: فعالان و هنرمندان سیاسی می‌توانند نظریات و برنامه‌هایی را در جهت سیاسی بودن چه مخالف و موافق ارائه کنند. مطمئنا ماحصل این نظریات در صورت پیروزی هریک از کاندیداها می‌تواند ثمره بیشتری از حمایت مستقیم از یک فرد داشته باشد.

خیر‌الله‌پور در پایان گفت: بهتراست دوستان هنری از فضاهای سیاسی به درستی استفاده کنند، به شعور مردم و مخاطب خود توهین نکنند و اگر قرار است سیاسی باشند با ارائه نظریه‌ها به فعالین سیاسی و کاندیداها این عمل را انجام دهند و برنامه‌ها و نظریات خوب فرهنگی و هنری داشته باشند.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

کتاب و کتابت از نـگاه قـرآن
دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۸
چشم زخم؛ خرافات یا حقیقت؟
يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
برنامه ملی سلامت خانواده زیر ذره‌بین
يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷
شهید شیرودی، مالک اشتر دفاع مقدس
شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۱
پرستاران سر دو راهی خانه‌نشینی و تغییر شغل
سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۳