به بهانه شهادت سیدالساجدین

امام سجاد(ع) ادامه‌دهنده نهضت عاشورا

تاریخ انتشارسه شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۷
کد مطلب : ۳۱۵۷۴۳
امام سجاد(ع) در کنار زنده نگهداشتن واقعه عاشورا از دیگر وظایف خود در جهت تبلیغ و نشر معارف الهی غافل نبود که مهم‌ترین ابزار آن حضرت در جهت تبیین و نشر دین، زبان دعا و مناجات در صحیفه سجادیه است.
۱
plusresetminus
امام سجاد(ع) ادامه‌دهنده نهضت عاشورا
به گزارش بلاغ، امام سجاد(ع) به عنوان چهارمین پیشوای شیعیان جهان است که پس از 34 سال امامت بنا بر اقوالی در 12 محرم سال 95 ه.ق توسط ولید بن عبدالملک به شهادت رسیدند.

این امام همام دو سال از حکومت امیرالمومنین علی(ع)، 10 سال امامت امام حسن(ع) و 10 سال از امامت پدر بزرگوارشان امام حسین(ع) را درک کردند. مهم‌ترین القاب آن حضرت «سجاد» و «زین العابدین» است.

ایشان با دختر امام حسن(ع) به نام ام عبدالله ازدواج کرد که مادر امام محمد باقر است.

از ویژگی‌های بسیار مهم همسر حضرت این است که آن بزرگوار هم دختر امام، هم همسر امام و هم مادر امام است.

آن حضرت در حادثه کربلا حضور داشته و به دلیل بیماری نتوانست در میدان مبارزه حضور پیدا کند. سن آن حضرت بنا بر اقوال تاریخی در زمان حادثه کربلا 23 سال بوده و امام محمد باقر(ع) که فرزند ایشان است در حادثه کربلا حدود چهار سال سن داشته است.

گویی تقدیر برای آن حضرت به گونه‌ای دیگر رقم خورد و آن حضرت پس از حادثه عاشورا وظیفه تبیین و دفاع از پدر بزرگوارش را بر عهده گرفت.

سخنرانی غرا و بلیغ آن حضرت در پیشگاه عبیدالله بن زیاد در کوفه و یزید در شام شجاعت آن حضرت را نشان می‌داد که به مانند پدر، برادران و عموی بزرگوارش در میدان تبیین و تبلیغ بود.

از راه‌های بسیار مهم مورد استفاده قرار گرفته آن حضرت در جهت یادآوری و زنده نگهداشتن واقعه کربلا می‌توان به گریه مداوم بر سیدالشهداء(ع)، یادآوری وقایع عاشورا، توصیه حضرت به زیارت امام حسین(ع)، سجده بر تربت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و سفارش بدان، افشای چهره امویان و غیره را نام برد.

آن حضرت در کنار زنده نگهداشتن واقعه عاشورا از دیگر وظایف خود در جهت تبلیغ و نشر معارف الهی غافل نبود.

مهم‌ترین ابزار آن حضرت در جهت تبیین و نشر دین، زبان دعا و مناجات در صحیفه سجادیه است که راه و روش چگونه دعا کردن و در خواست کردن از خداوند متعال را به شیعیان آموزش می‌دهد. همچنین نمازهای خالصانه آن حضرت در پیشگاه خداوند متعال وی را به مقام «زین العابدینی» به معنای زینت عبادت‌کنندگان رسانده است.

رسیدگی به امور مسلمین و تلاش برای حل کردن مشکلات آنها، نظارت و هدایت اندیشمندان و فقها و قُرّای جامعه اسلامی، حمایت سیاسی، مادی و معنوی از بردگان به عنوان مظلوم‌ترین گروه‌های اجتماعی و تلاش برای هدایت و آزادی آنان، مبارزات و برخوردهای ایشان با علمای درباری و غیره از مهم‌ترین اقدامات آن حضرت در طول دوران امامت خویش است.

همچنین آن حضرت در جهت مبارزه سیاسی با خلفای هم‌عصر خود از هیچ‌گونه تلاشی مضایقه نکرد و همیشه در حال افشاگری ماهیت آنها بوده است.

آن حضرت در طول امامت خود با خلفایی همچون یزید بن معاویه، معاویه بن یزید، مروان بن حکم، عبدالملک مروان و ولید بین عبد الملک هم‌عصر بوده است.

امام صادق(ع) از رسول خدا(ص) در مورد مقام و منزلت امام سجاد(ع) نقل کرده است که فرمود: «در روز قیامت، منادی ندا می‌دهد که "زین‌العابدین کجاست؟" و من گویا علی‌بن‌الحسین را می‌بینم که در بین جمعیت با غرور و سربلندی راه می‌رود.»
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

شهدای مدافع حرم بهترین الگو برای جوانان
سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۱
راهبرد گروه‌های جهادی تحقق شعار سال باشد
دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۴
سازماندهی ۱۷۵ گروه جهادی در سوادکوه
دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۵
ناقوس مرگ در «انجیلسی»
سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷
شایسته‌گزینی همچنان در انتظار نوبت
دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴