تاریخ انتشارسه شنبه ۲۲ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۰:۲۱
کد مطلب : ۴۶۹۶۷۳
۰
plusresetminus
۴ خبر منتخب و ویژه دوشنبه ۲۲ فروردین‌ماه
 
نیوزویک: آمریکا و اسرائیل از موشک‌ها و پهپادهای ایران می‌ترسند
مجله نیوزویک فاش کرد ارتش آمریکا و رژیم صهیونیستی نه‌تنها قادر به تامین پدافند هوایی مطمئن برای اوکراین نیست، بلکه خودشان را هم در مقابل سیستم موشکی و پهپادی جبهه مقاومت به‌ویژه ایران، آسیب‌پذیر می‌دانند.
نیوزویک در این‌باره می‌نویسد: اوکراین چندی قبل ادعای استفاده روزافزون روسیه از پهپادهای ساخت ایران، از اسرائیل خواست تا سامانه دفاع موشکی گنبدآهنین خود را که می‌تواند به محافظت در برابر راکت‌ها، پهپادها و برخی از انواع موشک‌ها کمک کند، در اختیار کی‌یف قرار دهد.
اما سوال این است که چرا خود ایالات متحده سیستم دفاع هوایی و موشکی پاتریوت را در اختیار اوکراین قرار نداده است. مطمئنا، ایالات متحده از ژانویه سال 2021، بیش از 18 میلیارد دلار کمک امنیتی به اوکراین کرده است که شامل مجموعه‌ای از تسلیحات و مهمات می‌شود. اما سیستم‌های پاتریوت جزو این کمک‌ها نیست.
دلیل اول این است که ارتش آمریکا به‌دلیل سال‌ها هزینه ناکافی در دفاع هوایی و موشکی، از تعداد کافی این سامانه‌ها برای محافظت از نیروهای آمریکایی برخوردار نیست. چه رسد به اینکه متحدان و شرکای آنها، برخوردار شوند.
هرگونه تصمیم برای ارسال سامانه‌های پاتریوت به اوکراین مستلزم آن است که ارتش ایالات متحده از منابع برنامه‌های اضطراری خود بکاهد. در ژانویه 2020، ایران تعدادی موشک بالستیک را به دو پایگاه در عراق که محل استقرار نیروهای آمریکایی است، شلیک کرد. با نداشتن دفاع موشکی بالستیک در منطقه، نیروهای آمریکایی چاره‌ای جز تلاش برای پناه گرفتن و منتظر ضربه ماندن نداشتند بیش از 100 سرباز آمریکایی دچار آسیب مغزی شدند.
برخی ممکن است بگویند اسرائیل می‌تواند با خیال راحت برخی از سیستم‌های گنبدآهنین و رهگیرهای خود را به اوکراین بفرستد. با این حال، مشکل اسرائیل این است که انتظار دارد که حماس و جهاد اسلامی فلسطین برای دور بعدی درگیری، دوباره مسلح شوند. بدتر از آن، حزب‌الله، از گروه‌های نزدیک به ایران، حدود 150 هزار راکت و موشک زمین به زمین و حدود دو هزار هواپیمای بدون سرنشین دارد. اکثر راکت‌ها و موشک‌ها سیستم‌هایی نسبتا ابتدایی دارند. با این حال، بخشی از آنها، مهمات هدایت‌شونده دقیقی هستند که در اصابت به اهداف موردنظر خود موثر عمل می‌کنند و نیاز به هزینه بیشتری برای رهگیری موشکی دارند. درواقع، اگر حزب‌الله روزانه هزار و 500 راکت و موشک پرتاب کند، دفاع موشکی اسرائیل ممکن است از بین برود. بدتر از آن، برخی در اسرائیل نگران هستند که روسیه بتواند یک سیستم گنبدآهنین ارسال شده به اوکراین را تصرف کند و سپس این سیستم و اطلاعات آن را در اختیار ایران قرار دهد. تهران و نیروهای نیابتی‌اش بدون شک از این اطلاعات برای توسعه قابلیت‌هایی برای دور زدن توانایی‌های دفاعی گنبدآهنین، کاهش اثربخشی آن و افزایش توانایی حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی فلسطین در درگیری‌های آینده استفاده خواهد کرد. اگرچه خطرات تسخیر سامانه گنبد آهنین توسط روسیه را می‌توان به میزان قابل توجهی با استقرار آن در مناطق دور از خط مقدم کاهش داد، نگرانی در اسرائيل با توجه به روابط رو به‌ رشد بین روسیه و ایران، قابل درک است.
 
تلگراف: چین در حال پیشروی است آمریکا سرگرم محاکمه ترامپ 
روزنامه انگلیسی تلگراف معتقد است به هر طرف که نگاه کنید چین در حال پیشروی است، در حالی که غرب توسط چیز‌های بی‌اهمیت منحرف شده است.
دیلی تلگراف می‌نویسد: با ظهور چین و سقوط آمریکا تحولات مهمی در حال وقوع است. وقایع هفته‌های اخیر را ببینید. آمریکا روی یک داستان متمرکز بوده: محاکمه رئیس‌جمهور سابق به اتهاماتی که توسط یک دادستان جاه طلب چپ‌گرا مطرح شده که می‌خواهد با زندانی کردن دونالد ترامپ نام خود را مطرح کند. در منهتن و پالم بیچ رسانه‌ها هزینه بالگرد‌هایی که برای پرواز و جابه‌جایی رئیس‌جمهور سابق آمریکا صرف شده را محاسبه می‌کنند. خیابان‌ها مملو از عکاسان مطبوعاتی است که در حال رقابت با یکدیگر برای شکار لحظه هستند و همگی منتظر وقوع رخدادی تازه می‌باشند.
شهر‌های آمریکا از نیویورک تا سانفرانسیسکو از مرکز در حال پوسیدن هستند عواملی از سرقت تا جنایات خشونت‌آمیز در این باره دخیل بوده‌اند. با این وضعیت و در این شرایط، آمریکا توسط رئیس‌جمهوری اداره می‌شود که همگان می‌توانند ببینند در حین کار نیمه خواب است و معاون رئیس‌جمهوری را کنار خود دارد که به سرعت عمل نمی‌کند.
در این میان، حزب کمونیست چین طرح‌های خاص خود را دارد. در هفته‌های اخیر «شی جین پینگ» رئیس‌جمهور میانجی‌گری بین سعودی‌ها و ایرانیان را رقم زد. دوام این توافق نکته اصلی آن نیست. نکته اصلی آن است که پکن نقشی را برعهده می‌گیرد که واشنگتن زمانی می‌توانست در میانجی‌گری قدرت برای چنین معامله‌ای ایفا کند. در پایان ماه گذشته زمانی که شی در مسکو حاضر شد تا طرح چینی برای پایان دادن به جنگ در اوکراین را ارائه کند نیز وضعیت به همین منوال بود. این طرح به روسیه اجازه می‌دهد تا دستاورد‌های ارضی خود را در طول جنگ تجاوزکارانه‌اش حفظ کند. بنابراین، طرح خوبی نیست و آمریکایی‌ها بلافاصله آن را رد کردند. با این وجود، نکته اصلی این‌جاست که بار دیگر این چینی‌ها بودند که ابتکار عمل را به دست گرفتند و سطح جهانی رژه رفتند و خود را به عنوان حافظ نظام بین‌الملل مطرح کردند.
در همین حال «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در هفته جاری برای ادای احترام به پکن سفر کرد. این در حالی‌است که پیش‌تر رئیس‌جمهور فرانسه برای توقف جنگی مانند اوکراین به منظور گفت‌وگو‌های معنادار به واشنگتن سفر می‌کرد.
در حالی که ما در انگلیس در مورد مواردی مانند این که آیا یک زن می‌تواند آلت تناسلی داشته باشد یا خیر، یا این که ما تا چه‌اندازه نژادپرست هستیم در هفته جاری بحث کرده‌ایم سیاستمداران و نمایندگان ارشد چین مشغول سفر به سراسر نقاط جهان برای انجام معاملات تجاری هستند. از زمانی که پکن در سال ۲۰۰۱ میلادی به سازمان تجارت جهانی راه یافت (تصمیمی که هم از نظر تاریخی و هم در حال حاضر نیز غیر عاقلانه به نظر می‌رسد) از قدرت مالی خود برای بهره‌برداری همزمان از قوانین و شکستن آن استفاده کرده است.
امروز چینی‌ها حتی تمایل خود را برای تضمین تسلط اقتصادی در قرن 21 و پشت سر گذاشتن سیستم مالی تحت سلطه دلار آمریکا را پنهان نمی‌کنند.در هفته جاری چین بار دیگر در حیاط خلوت آمریکا قرار داشت. پس از مجموعه‌ای از مذاکرات توافق تازه بین چین و برزیل اعلام شد. در این‌جا یک عامل برجسته است: معامله به طور کامل دلار آمریکا را دور می‌زند. آژانس توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری برزیل اعلام کرد که این امر هم باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود و هم تجارت و سرمایه‌گذاری دوجانبه بهتر بین دو کشور را ارتقا می‌دهد. فحوای سخن این بود: ما دیگر به آمریکا یا واحد پول آن کشور نیازی نداریم.
از بسیاری جهات این موضوعی تعجب آور نیست، زیرا مجالس و دولت‌های متوالی آمریکا از هر طیف سیاسی در دهه‌های اخیر کار‌های زیادی برای کاهش جایگاه دلار آمریکا انجام داده‌اند. فرقی نمی‌کند دموکرات باشند یا جمهوری خواه. هزینه‌ها و بدهی‌های دولت ایالات متحده صرفا در حال افزایش بوده است.
در حالی که ما حواس خود را با مسائل مضحک پرت می‌کنیم چین به سادگی به آینده‌اش ادامه می‌دهد. در حالی که موسسات ما به سمت عقب خم می‌شوند تا حد ممکن «متنوع» و «متکثر» باشند موسسات چین به سادگی سعی می‌کنند تا حد امکان مسلط شوند. از ظهور شرکت‌های چینی تا رفتار تهاجمی فزاینده چین در قبال تایوان رویکرد پکن را می‌توان مشاهده کرد. این در حالی‌است که غرب تلوتلو می‌خورد و لنگان حرکت می‌کند.
در عرصه فناوری سالیان متمادی مشخص بود که پلتفرم چینی تیک تاک بسیار مشکوک است. این پلتفرم کودکان و نوجوانان را در بریتانیا و آمریکا مجذوب خود ساخته است.
ما بحث‌های پایان ناپذیری از وست مینستر تا واشنگتن در مورد نحوه مدیریت فناوری‌های چینی داریم که ممکن است پیش‌تر کار خود را برای به خطر‌انداختن ما انجام داده باشند. این وضعیت کمانچه زدن نرون در حالی که رم در حالت سوختن بود را به ذهن متبادر می‌سازد. کاری که رهبران ما انجام داده‌اند بدتر از این است. جوامع ما و دولت‌های‌مان رقص‌های کوچک احمقانه‌ای را انجام می‌دهند: گاهی تیک تاک گاهی مانند مکرون در پکن. این در حالی‌است که حزب کمونیست چین زمین را از زیر پای رقصان ما تکان می‌دهد.
 
آدرس انحرافی دیپلمات غربگرا درباره اعتدال در سیاست خارجی
معاون وزیر خارجه در دولت اصلاحات ادعا کرد: دولت متوجه شد بدون سیاست خارجی نمی‌شود مملکت را اداره کرد.
محمد صدر، در گفت‌وگو با «اطلاعات آنلاین» درباره توافق بین ایران و عربستان گفت: تا قبل از دولت اصلاحات رقابت بین ایران و عربستان خصمانه بود اما در این دولت تبدیل به رقابتی دوستانه شد. متاسفانه در دولت آقای احمدی‌نژاد با توجه به آن سیاست‌های جنجالی تمام دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران چه در زمینه سیاست خارجی و چه در زمینه اقتصادی و اجتماعی از بین رفت و از آن موقع دوباره این رقابت دوستانه به رقابت خصمانه تبدیل شد. اگرچه روابط حالتی عادی داشت اما کاری که افراطیون ایران در دولت آقای روحانی انجام دادند و به سفارت عربستان حمله کردند کار را به جایی رساند که روابط قطع شد.
وی افزود: متاسفانه آن برخوردی که باید می‌شد انجام نگرفت و عربستان احساس کرد افراطیون در ایران سرکار آمدند و به همین خاطر آنها هم در جهت خصمانه کردن رقابت حرکت کردند. در دولت جدید در ابتدا قضایای سیاست خارجی درک نمی‌شد ولی به مرور زمان به این نتیجه رسیدند که بدون سیاست خارجی نمی‌شود مملکت را اداره کرد. من این توافقی را که انجام شده عمل مثبتی می‌دانم و امیدوار هستم دریچه‌ای برای گشایش درهای سیاست خارجی باشد و به طرفی برویم که تعامل با جهان در سیاست دولت قرار بگیرد تا ان‌شاءالله مسائل دیگری هم که داریم حل شوند.
صدر درخصوص اینکه آیا این توافق به احیای برجام کمک می‌کند، خاطرنشان کرد: احیای برجام نمی‌تواند به این قضیه ارتباط داشته باشد درواقع به تصمیم‌گیری دولت و حاکمیت ایران ارتباط دارد. ایران اگر تصمیم بگیرد استراتژی خود را عوض کند و تندروی‌ها کنار گذاشته شود مسئله برجام هم پیش خواهد رفت. 
وی در عین حال تاکید کرد: شروع این توافق را شروع یک تحول در سیاست خارجی جمهوری اسلامی می‌بینم که می‌تواند برجام، FATF و تعامل با جهان را به‌دنبال داشته باشد.
اظهارات عجیب و غرض‌ورزانه این فعال اصلاح‌طلب به‌گونه‌ای است که طرف عربستانی را در موقعیت اعتدال و میانه‌روی! نشانده و طرف ایرانی را متهم به تندروی کرده و حال آنکه مواضع رادیکال، غربگرا و خصمانه طرف سعودی ظرف چند دهه گذشته، علت عمده اختلال در روابط همسایگی بوده است.
عجیب‌تر این که صدر، در ماجرای برجام هم تلویحا حق را به طرف عهدشکن و زورگو و دغلکار آمریکایی می‌دهد و خواستار تغییر استراتژی ایران و کنار گذاشتن تندروی می‌شود.
نکته سوم، این ادعاست که «دولت متوجه شد بدون سیاست خارجی نمی‌شود مملکت را اداره کرد»! این ادعای کسی است که دولت مورد حمایت وی به مدت هشت سال سیاست خارجی و اقتصاد کشور را معطل نگاه تک‌بعدی، یکطرفه و التماسی نسبت به آمریکا و سه کشور اروپایی کرد و فرصت‌های جهانی و منطقه‌ای دیپلماسی و تجارت را از بین برد. در مقابل، دولت رئیسی بود که بسیاری از بن‌بست‌های ایجاد شده یا روابط راکد با بسیاری از کشور‌ها را برطرف کرد و دیپلماسی فعال و تنوع‌گرا را به نمایش گذاشت.
 
جروزالم پست: ایران هر وقت اراده کند می تواند اسرائیل را ناامن کند
رسانه صهیونیستی جروزالم پست تاکید کرد: گستردگی حملات علیه اسرائیل، قدرت ایران را نشان داد.
این روزنامه با اشاره به حملات مختلف از چند جبهه شامل سوریه، لبنان، غزه، کرانه باختری و حتی سرزمین‌های اشغالی علیه رژیم صهیونیستی، آنها را بی‌سابقه و حاکی از قدرت محور مقاومت به رهبری ایران ارزیابی کرد.
جروزالم پست نوشت: یک هفته حمله همه‌جانبه از خاک لبنان، غزه و سوریه، راهبرد ایران را برای تهدید اسرائیل از جبهه‌های مختلف نشان داد. اگرچه ممکن است گروه‌های مختلفی مثل حماس، حزب‌الله، جهاد اسلامی و دیگر گروه‌های قدیمی یا جدید پشت حملات اخیر علیه اسرائیل باشند، اما همه این گروه‌ها به ایران وصل هستند.
این روزنامه خاطر نشان کرد: ایران از مدت‌ها پیش تلاش کرده تا نزاع را
به درون مرزهای اسرائیل بکشاند و حمایت از حزب‌الله لبنان و حماس، اصلی‌ترین راهبرد آن برای رسیدن به این هدف در دهه‌های گذشته بوده است.
ایران به حماس برای توسعه موشک‌هایش کمک کرد، در شرایطی که قبلا موشک‌های حماس فقط چند کیلومتر برد داشتند، اما اکنون می‌توانند بیشتر نقاط اسرائیل را هدف قرار دهند.
جروزالم پست، از جنبش جهاد اسلامی به عنوان دیگر گروه مقاومت نزدیک به ایران نام برد و افزود: این گروه علاوه‌بر در اختیار داشتن هزاران راکت، نیروهای زیادی در کرانه باختری از جمله جنین دارد.
حزب‌الله لبنان دارای بیش از ۱۰۰ هزار راکت، سلاح‌های پیچیده نقطه زن، هدایت شونده و پهپاد است که توانست میدان گازی مورد مناقشه با رژیم صهیونیستی را مورد تهدید قرار دهد. شلیک راکت‌های منتسب به حماس از خاک لبنان، با هماهنگی حزب‌الله بوده است. 
این روزنامه صهیونیستی، از غرب آفریقا، جنوب آمریکا و منطقه جولان در سوریه به عنوان مکان‌هایی یاد کرد که نیروهای حزب‌الله در آنها فعالیت دارند. جروزالم پست همچنین مدعی ارسال یک پهپاد از خاک عراق به سرزمین‌های اشغالی در سال ۲۰۲۱ و پهپاد دیگری از خاک سوریه در اول‌آوریل امسال شد و نوشت: نیروهای حشدالشعبی عراق نیز از دیگر عوامل ایران و تهدیدی برای رژیم اسرائیل هستند.
این رسانه صهیونیست پیش‌بینی کرد در صورت وقوع جنگ، نیروهای مقاومت می‌توانند، روزی 1500 موشک و راکت به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک کنند.
جروزالم پست با اشاره به هدف قرار دادن محل استقرار نیروهای مقاومت در سوریه توسط اسرائیل افزود: با وجود این حملات، حمله پهپادی اول‌آوریل و حملات راکتی در ۸ و ۹‌آوریل از خاک سوریه، حمله پهپادی ۳‌آوریل و حملات راکتی از غزه در تاریخ ۵ تا ۷‌آوریل، حملات راکتی از خاک لبنان در ۶‌آوریل و حملات در کرانه باختری و سرزمین‌های اشغالی نشان می‌دهد که تهدیدات ایران و عوامل آن از بین نرفته است.این میزان حملات راکتی از جبهه‌های مختلف اسرائیل بی‌سابقه است و ایران نشان داد که می‌تواند هر زمان که اراده کند، با کمک گروه‌های نیابتی، مرزهای ما را ناامن کند.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

ظهور محوری جدید از دشمنان آمریکا با حضور ایران
دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
پیام روشن وعده صادق
يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
برگزاری ۱۵۰ برنامه دهه کرامت در شهرستان نور
يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۰
هشدار تنش گرمایی در مازندران
شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۶
جهاد خدمت‌رسانی در امتداد امیدآفرینی
سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۸
۱۸ بانک در نهضت ملی مسکن بدون عملکرد!
يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۵
ضرب‌الاجل برای تکمیل کمربندی جنوبی بابل
شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۷