پایگاه خبری تحلیلی بلاغ مازندران
  • صفحه نخست
  • چند رسانه ای
    • عکس
    • فیلم
  • سرویس‌ها
    • سیاسی
    • اجتماعی
    • اقتصادی
    • فرهنگی
    • ورزشی
  • شهرستان ها
    • آمل
    • بابل
    • بابلسر
    • بهشهر
    • تنکابن
    • جویبار
    • چالوس
    • رامسر
    • ساری
    • سوادکوه
    • سوادکوه شمالی
    • سیمرغ
    • عباس آباد
    • فریدونکنار
    • قائمشهر
    • کلاردشت
    • گلوگاه
    • محمودآباد
    • میاندورود
    • نکا
    • نور
    • نوشهر
پایگاه خبری تحلیلی بلاغ مازندران
  • صفحه نخست
  • چند رسانه ای
    • عکس
    • فیلم
  • سرویس‌ها
    • سیاسی
    • اجتماعی
    • اقتصادی
    • فرهنگی
    • ورزشی
  • شهرستان ها
    • آمل
    • بابل
    • بابلسر
    • بهشهر
    • تنکابن
    • جویبار
    • چالوس
    • رامسر
    • ساری
    • سوادکوه
    • سوادکوه شمالی
    • سیمرغ
    • عباس آباد
    • فریدونکنار
    • قائمشهر
    • کلاردشت
    • گلوگاه
    • محمودآباد
    • میاندورود
    • نکا
    • نور
    • نوشهر
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان نوشهر:

دانشجو‌معلم نباید نسبت به مسائل جامعه بی‌تفاوت باشد

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان نوشهر با تأکید بر نقش دانشجو‌معلمان در آینده نظام تعلیم و تربیت کشور گفت: معلم آینده تنها مسئول آموزش کتاب‌های درسی نیست، بلکه در شکل‌گیری شخصیت، هویت و باورهای نسل آینده نقش اساسی دارد.
کد خبر :5884 آبان 12, 1405
چاپ
70 بازدیدها
0 نظر

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ»

دانشجو‌معلمان به‌عنوان معماران فکری و تربیتی نسل آینده، نقشی فراتر از آموزش مفاهیم درسی بر عهده دارند؛ نقشی که آگاهی اجتماعی، هویت دینی و ملی، مسئولیت‌پذیری و توانایی تحلیل مسائل روز جامعه، بخش جدایی‌ناپذیر آن محسوب می‌شود.

در این میان، دانشگاه فرهنگیان به‌عنوان مهم‌ترین مرکز تربیت معلم کشور، علاوه بر پرورش مهارت‌های تخصصی تدریس، باید زمینه رشد فکری، شخصیتی و اجتماعی دانشجویان را نیز فراهم کند.

حضور دانشجو‌معلمان دانشگاه فرهنگیان نوشهر در تجمع اخیر، بار دیگر اهمیت نقش‌آفرینی دانشجویان در عرصه‌های اجتماعی و فرهنگی را مطرح کرده است؛ حضوری که از نگاه فعالان دانشجویی، بیانگر پیوند میان مسئولیت علمی و تعهد اجتماعی معلمان آینده است.

در همین راستا، مهدی داج‌لیری، از فعالان بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان نوشهر، در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار بلاغ، ضمن تشریح اهداف این تجمع، از جایگاه دانشجو‌معلمان در تحولات اجتماعی، نقش بسیج دانشجویی در تقویت هویت و مسئولیت‌پذیری، برنامه‌های فرهنگی، علمی و جهادی و اولویت‌های پیش‌روی این مجموعه سخن گفته است.

مهدی داج لیری در گفتگو با با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ»، با اشاره به حضور دانشجو‌معلمان در تجمع مقابل دانشگاه فرهنگیان نوشهر گفت: دانشگاه فرهنگیان تنها محل آموزش مهارت‌های تدریس نیست، بلکه وظیفه دارد معلمانی تربیت کند که از نظر علمی، اعتقادی، اجتماعی و شخصیتی برای ساختن نسل آینده آماده باشند.

بلاغ: هدف اصلی از برگزاری تجمع و راهپیمایی اخیر دانشجو‌معلمان نوشهر چه بود و این برنامه با چه انگیزه‌ای شکل گرفت؟

داج لیری: هدف اصلی ما از برگزاری این برنامه، نشان دادن حضور و مسئولیت‌پذیری دانشجو‌معلمان در قبال مسائل روز کشور بود. اعتقاد داریم دانشجو‌معلم نمی‌تواند نسبت به اتفاقاتی که در جامعه رخ می‌دهد، بی‌تفاوت باشد. کسی که قرار است چند سال دیگر وارد کلاس درس شود و بر فکر و شخصیت دانش‌آموزان تأثیر بگذارد، طبیعتاً باید خودش نسبت به مسائل جامعه آگاهی و شناخت داشته باشد.

ما با برگزاری این برنامه می‌خواستیم نشان دهیم دانشجو‌معلمان، علاوه بر دغدغه‌های آموزشی و دانشگاهی، نسبت به مسائل کشور نیز احساس مسئولیت می‌کنند و در مواقع لازم حضور خود را نشان می‌دهند.

به اعتقاد ما، این اتفاق پیام مهمی برای جامعه دانشجویی داشت و آن اهمیت جایگاه دانشجو و نقش‌آفرینی او در مسائل کشور بود. دانشجو نباید صرفاً به دنبال گذراندن واحدهای درسی و دریافت مدرک باشد، بلکه باید اهل فکر، تحلیل، مطالبه‌گری و مسئولیت‌پذیری باشد.

این موضوع برای دانشجو‌معلمان اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا ما در آینده ارتباط مستقیمی با نسل جدید خواهیم داشت و در شکل‌گیری فکر و شخصیت دانش‌آموزان نقش‌آفرینی می‌کنیم. بنابراین اگر می‌خواهیم معلم خوبی برای آینده تربیت کنیم، باید از همین دوران دانشجویی روی آگاهی، خودباوری، هویت و مسئولیت‌پذیری دانشجویان کار کنیم.

بلاغ: پاسخ رهبر انقلاب به نامه جمعی از دانشجویان کشور چه بازتابی در میان دانشجو‌معلمان دانشگاه فرهنگیان نوشهر داشت؟

داج لیری: این موضوع برای ما از این جهت اهمیت داشت که نشان می‌دهد ارتباط و تعامل میان بدنه دانشجویی و مسائل کلان کشور، موضوعی جدی و قابل توجه است. دانشجو باید احساس کند که نسبت به مسائل پیرامون خود مسئولیت دارد و می‌تواند با شناخت، آگاهی و حضور فعال، نقش خود را ایفا کند.

دانشجو‌معلمان نیز از این قاعده مستثنا نیستند. ما معتقدیم فردی که در آینده قرار است مسئولیت تربیت دانش‌آموزان را بر عهده بگیرد، باید در دوران دانشجویی نسبت به موضوعات مختلف جامعه شناخت پیدا کند و توانایی تحلیل و بررسی مسائل را در خود تقویت کند.

برگزاری تجمع اخیر نیز در همین چارچوب انجام شد؛ یعنی نشان دادن اینکه دانشجو‌معلمان علاوه بر مسیر علمی و تخصصی خود، نسبت به مسائل کشور نیز دغدغه دارند و حضور اجتماعی را بخشی از مسئولیت خود می‌دانند.

بلاغ: چرا حضور و نقش‌آفرینی دانشجو‌معلمان در مسائل اجتماعی و فرهنگی کشور اهمیت دارد و بسیج دانشجویی چه نقشی در این زمینه ایفا می‌کند؟

داج لیری: دلیل اصلی این اهمیت، جایگاه معلم در جامعه است. ما همیشه تأکید می‌کنیم که آموزش‌وپرورش صرفاً محلی برای آموزش چند کتاب درسی نیست، بلکه به تعبیر رهبر انقلاب، کارخانه انسان‌سازی است؛ یعنی جایی که شخصیت، هویت، باورها و حتی نگاه نسل آینده به زندگی شکل می‌گیرد.

وقتی چنین مسئولیتی بر عهده آموزش‌وپرورش قرار دارد، طبیعتاً معلم یکی از اصلی‌ترین عناصر این مجموعه محسوب می‌شود. معلم فقط قرار نیست ریاضی و فارسی درس بدهد، بلکه رفتار، منش، اعتقادات و نوع نگاه او نیز بر دانش‌آموز تأثیر می‌گذارد.

به همین دلیل، دانشجو‌معلم باید از دوران دانشگاه با مسائل جامعه آشنا شود، قدرت تحلیل پیدا کند و یاد بگیرد چگونه در عرصه‌های مختلف نقش‌آفرینی داشته باشد.

در این مسیر، بسیج دانشجویی می‌تواند نقش مهمی ایفا کند. تلاش ما این است که فضایی ایجاد کنیم تا دانشجو فرصت فعالیت فرهنگی، اجتماعی، جهادی، علمی و تشکیلاتی داشته باشد و بتواند توانایی‌های خود را در میدان عمل محک بزند.

نگاه ما این است که دانشجو‌معلم نباید تنها به آموزش‌های دانشگاهی اکتفا کند، بلکه باید در کنار تحصیل، برای تقویت توانایی‌های فردی و اجتماعی خود نیز تلاش کند. چنین فردی در آینده می‌تواند در محیط مدرسه و جامعه نقش مؤثرتری داشته باشد.

بلاغ: بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان نوشهر برای افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی، علمی و جهادی چه برنامه‌هایی دارد؟

داج لیری: یکی از موضوعاتی که برای ما اهمیت زیادی دارد، این است که فعالیت‌های بسیج دانشجویی محدود به چند نفر نباشد. ما دوست داریم همه دانشجویان با هر استعداد و علاقه‌ای که دارند، بتوانند در برنامه‌ها مشارکت کنند و ظرفیت‌های خود را به کار بگیرند.

برای رسیدن به این هدف، چند محور اصلی را در برنامه‌های خود در نظر گرفته‌ایم. در حوزه علمی و آموزشی، به دنبال برگزاری کارگاه‌های تخصصی، نشست‌های آموزشی و برنامه‌هایی هستیم که به افزایش مهارت‌های معلمی دانشجویان کمک کند. به هر حال، ما در دانشگاه فرهنگیان تحصیل می‌کنیم و مأموریت اصلی این دانشگاه تربیت معلم است؛ بنابراین تقویت توانایی‌های علمی و تخصصی دانشجویان باید همواره مورد توجه باشد.

در حوزه فرهنگی نیز برنامه‌های معرفتی، نشست‌های فرهنگی و فعالیت‌های رسانه‌ای را دنبال می‌کنیم. اعتقاد داریم دانشجو باید علاوه بر دانش تخصصی، از شناخت و آگاهی فرهنگی و اجتماعی نیز برخوردار باشد.

در حوزه جهادی هم تأکید ویژه‌ای بر فعالیت‌های آموزشی و تربیتی داریم. به نظر ما یکی از بهترین عرصه‌های خدمت برای دانشجو‌معلمان، کمک به آموزش و تربیت دانش‌آموزانی است که در مناطق کم‌برخوردار حضور دارند. دانشجو‌معلم می‌تواند آموخته‌های خود را در این مسیر به کار بگیرد و علاوه بر خدمت‌رسانی، تجربه ارزشمندی از حضور در محیط واقعی آموزش کسب کند.

در کنار این موارد، برنامه‌های اجتماعی و تبیینی نیز داریم تا دانشجویان بتوانند مسائل روز جامعه را بهتر بشناسند و با قدرت تحلیل بیشتری درباره آن‌ها اظهار نظر کنند.

اما نکته‌ای که می‌خواهم بر آن تأکید کنم این است که نمی‌خواهیم دانشجو فقط مخاطب برنامه‌های ما باشد؛ بلکه می‌خواهیم خودش ایده بدهد، برنامه طراحی کند و مسئولیت اجرایی فعالیت‌ها را بر عهده بگیرد. به اعتقاد ما، یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که باید در دانشگاه فرهنگیان به آن توجه شود، فراهم کردن فرصت برای مشارکت واقعی دانشجویان است.

بلاغ: با توجه به اینکه دانشجو‌معلمان در آینده مسئولیت تربیت نسل جدید را بر عهده خواهند داشت، بسیج دانشجویی چه نقشی در تقویت هویت دینی، ملی و مسئولیت‌پذیری آنان دارد؟

داج لیری: وقتی می‌گوییم آموزش‌وپرورش کارخانه انسان‌سازی است، منظور این است که ما صرفاً به دنبال تربیت افرادی نیستیم که از سواد علمی برخوردار باشند؛ بلکه باید انسان‌هایی تربیت شوند که هویت، اخلاق و مسئولیت‌پذیری داشته باشند.

در این میان، یک سؤال مهم مطرح می‌شود؛ فردی که قرار است در آینده مسئولیت تربیت انسان‌های دیگر را بر عهده بگیرد، خودش تا چه اندازه برای پذیرش این مسئولیت آماده شده است؟

ما اعتقاد داریم دانشجو‌معلم باید از دوران دانشگاه در مسیر خودسازی و رشد شخصیتی قرار بگیرد. بسیج دانشجویی نیز تلاش می‌کند با فراهم کردن بستر فعالیت‌های مختلف، به این روند کمک کند.

برای مثال، در فعالیت‌های جهادی، دانشجو با مشکلات واقعی مردم آشنا می‌شود و حس خدمت و مسئولیت‌پذیری را تجربه می‌کند. در برنامه‌های فرهنگی و معرفتی، شناخت و هویت دینی و ملی او تقویت می‌شود و در فعالیت‌های تشکیلاتی نیز کار گروهی، مدیریت و تعامل با دیگران را یاد می‌گیرد.

در واقع، ما معتقدیم کسی که قرار است انسان تربیت کند، خودش باید اهل رشد و خودسازی باشد. نمی‌توان از یک معلم انتظار داشت در تربیت نسلی مسئولیت‌پذیر، آگاه و توانمند موفق عمل کند، اما برای رشد فردی و تقویت توانایی‌های خودش برنامه‌ای نداشته باشد.

حرف اصلی ما این است که نمی‌خواهیم معلمانی تربیت کنیم که فقط به تدریس درس‌های مدرسه بپردازند؛ بلکه به دنبال معلمانی هستیم که بتوانند در ساختن نسل آینده نقش داشته باشند.

بلاغ: در پایان، مهم‌ترین برنامه‌ها و اولویت‌های بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان نوشهر در ماه‌های آینده چیست؟

داج لیری: برای ماه‌های آینده چند اولویت اصلی در نظر گرفته‌ایم.نخست اینکه تلاش کنیم ساختار بسیج دانشجویی را فعال‌تر و پویاتر کنیم و از ظرفیت تعداد بیشتری از دانشجویان بهره ببریم. باور داریم هر دانشجو می‌تواند با توجه به استعداد، تخصص و علاقه خود در بخشی از فعالیت‌ها نقش داشته باشد و نباید فرصت مشارکت فقط در اختیار گروه محدودی قرار بگیرد.

دوم، توجه جدی به مسائل تخصصی دانشگاه فرهنگیان و مهارت‌های معلمی است. همان‌طور که اشاره کردم، ما در دانشگاه فرهنگیان تحصیل می‌کنیم و مأموریت اصلی‌مان تربیت معلم است؛ بنابراین این موضوع نباید در میان برنامه‌های دیگر به حاشیه برود. تلاش می‌کنیم برنامه‌هایی طراحی کنیم که به افزایش توانایی‌های تخصصی و مهارتی دانشجویان کمک کند.

سوم، توسعه اردوها و فعالیت‌های جهادی با محوریت آموزش و تربیت است. ما معتقدیم دانشجو‌معلم باید فرصت پیدا کند آموخته‌های خود را در محیط واقعی به کار بگیرد و در خدمت به دانش‌آموزان، به‌ویژه دانش‌آموزان مناطق کم‌برخوردار، نقش‌آفرینی کند. چنین فعالیت‌هایی علاوه بر کمک به جامعه هدف، برای خود دانشجو نیز تجربه‌ای ارزشمند و آموزنده خواهد بود.

چهارم، برقراری ارتباط بیشتر با خود دانشجویان است. می‌خواهیم دغدغه‌های آن‌ها را بشنویم، از ایده‌هایشان استفاده کنیم و زمینه‌ای فراهم شود که بسیج دانشجویی واقعاً متعلق به همه دانشجویان باشد، نه فقط اعضای یک مجموعه خاص.

در مجموع، هدف ما این است که بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان نوشهر به مجموعه‌ای فعال، اثرگذار و مسئله‌محور تبدیل شود؛ مجموعه‌ای که هم به مسائل امروز دانشگاه توجه دارد و هم برای آینده نظام تعلیم و تربیت کشور برنامه داشته باشد.

گفتگو: سید جواد حسینی

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

نمایشگاه «نجوای رنگ‌ها» روایتگر پیوند هنر است
مرگ تلخ شکارچی در آبندان انارمرز جویبار
لزوم صیانت از سنگر حجاب و عفاف
دانش‌آموزان ایرانی؛ ادامه‌دهندگان راه شهدای دانش‌آموز میناب
جزئیات مسیر و ساعت راهپیمایی ۱۳ آبان در شهرها و روستاهای مازندران
شناسایی ۱۲ هزار دانش‌آموز برای فعالیت‌های تشکیلاتی
صیانت از جنگل‌های عباس‌آباد تا برخورد قاطع با متخلفان
فهمیده و ماکان؛ چراغی که در نسل‌ها خاموش نمی‌شود

بدون نظر! اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − چهارده =

آخرین اخبار

نمایشگاه «نجوای رنگ‌ها» روایتگر پیوند هنر است
نکا به یاد لاله‌های دانش‌آموز
مرگ تلخ شکارچی در آبندان انارمرز جویبار
لزوم صیانت از سنگر حجاب و عفاف
دانش‌آموزان ایرانی؛ ادامه‌دهندگان راه شهدای دانش‌آموز میناب
رؤیای خودکفایی تا کابوس بدهی
جزئیات مسیر و ساعت راهپیمایی ۱۳ آبان در شهرها و روستاهای مازندران
شناسایی ۱۲ هزار دانش‌آموز برای فعالیت‌های تشکیلاتی
صیانت از جنگل‌های عباس‌آباد تا برخورد قاطع با متخلفان
۲۴۷ شب؛ هنوز قرارمان میدان است
فهمیده و ماکان؛ چراغی که در نسل‌ها خاموش نمی‌شود
آموزش پدافند غیرعامل باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود
پایگاه خبری تحلیلی بلاغ مازندران

پایگاه خبری تحلیلی بلاغ مازندران

دسترسی سریع

  • صفحه نخست
  • چند رسانه ای
    • عکس
    • فیلم
  • سرویس‌ها
    • سیاسی
    • اجتماعی
    • اقتصادی
    • فرهنگی
    • ورزشی
  • شهرستان ها
    • آمل
    • بابل
    • بابلسر
    • بهشهر
    • تنکابن
    • جویبار
    • چالوس
    • رامسر
    • ساری
    • سوادکوه
    • سوادکوه شمالی
    • سیمرغ
    • عباس آباد
    • فریدونکنار
    • قائمشهر
    • کلاردشت
    • گلوگاه
    • محمودآباد
    • میاندورود
    • نکا
    • نور
    • نوشهر

مجوز ها

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری تحلیلی بلاغ مازندران است. بازنشر مطالب صرفا با اجازه کتبی مجاز است.
bloghnews.com